Portaal:(V)echtscheiding

Uit Ouders en jeugdzorg
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Scheiden is voor je kind(eren) nooit leuk, een vechtscheiding heeft ernstige gevolgen voor hun toekomst (zie ook: http://www.nji.nl/Mogelijke-effecten-van-echtscheiding-op-het-kind). De vechtscheidingen die bij De Noodkreet binnen komen, hebben een aantal dezelfde kenmerken.

Hulpverleners weten vaak niet goed hoe ze met een vechtscheiding moeten omgaan (zie ook: inspectierapport over problematische scheidingen).

Het kiezen van partij of juist het niet innemen van een duidelijke positie zorgt voor veel onrust. Hierover kun je meer lezen in het artikel: Conflict met hulpverlening bij vechtscheiding.

Kijk ook wat je zelf kan doen om goed samen te werken met je hulpverlener (zie Vechtscheiding omgaan met hulpverleners).

Het is belangrijk om, als de spanningen hoog oplopen, op een goede manier te communiceren (zie Vechtscheiding & communicatie), zowel met de hulpverlening als met je ex-partner.

In een vechtscheiding komt er gevraagd en ongevraagd advies van alle kanten, bijvoorbeeld van vrienden en familie, hulpverleners en ook advocaten (omgaan met advocaten). Deze laatste groep heeft een financieel belang bij scheiden (link naar nog te maken, maar reeds aangeleverd en op een verkeerde pagina gepubliceerd artikel Vechtscheiding & financiën/procederen ). Bij elk advies wat je krijgt, is de belangrijkste overweging die je kunt maken: “Welk effect heeft dit advies op mijn kinderen?”